Kalkulátor jízdného ČD

Moderátoři: Vojtěch Jánský, Rada Tram-bus.cz

Ondřej Kališ
Předseda SPVHD
Příspěvky: 390
Registrován: 8.8.2018 22:51:40

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Ondřej Kališ » 3.12.2018 8:26:08

Jiří Staněk píše:
2.12.2018 18:58:42
V IE stránka funguje, jen se blbě zobrazuje Č. Můžu pro IE nastavit, aby se zobrazoval Arial, to je jediné možné řešení.

Jinak Edge nepotřebuje propagaci, protože se přirozeně instaluje na nový Windowsy.
Nefunguje víc písmenek, ale to je jedno. ;) Změň pro IE písmo.

Jinak Edge je sice ve všech win, ale nikdo neví, že existuje. Já jsem myslel, že je to pouze nový název pro IE a pak mi někdo řekl, že kdesi v hloubi seznamu programů je nějaký další prohlížeč. Absolutně mě to nenapadlo, tak jak to může napadnout někoho, kdo ani neví, co to je prohlížeč? A věř mi, to neví spousta userů. :D

Fakt je, že než mi zakázali Firefox, tak mě ani nenapadlo tyhle šmejdy používat a zabývat se jima. :lol:

Jiří Staněk
Rada Tram-bus.cz
Příspěvky: 47
Registrován: 8.8.2018 21:24:01

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Jiří Staněk » 3.12.2018 21:53:09

Já měl Edge normálně po instalaci systému na panelu Start.

Vojtěch Vilímec
Člen SPVHD
Příspěvky: 84
Registrován: 8.8.2018 22:45:54
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Vojtěch Vilímec » 3.12.2018 23:03:15

Oni vám fakt zakázali na počítači Firefox a musíte používat IE? To jsou teda svině :lol: tak to bych si nosil vlastní notebok

Ondřej Kališ
Předseda SPVHD
Příspěvky: 390
Registrován: 8.8.2018 22:51:40

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Ondřej Kališ » 4.12.2018 8:02:45

Vojtěch Vilímec píše:
3.12.2018 23:03:15
Oni vám fakt zakázali na počítači Firefox a musíte používat IE? To jsou teda svině :lol: tak to bych si nosil vlastní notebok
Win10 umožňují zakázat vše, co není povoleno, a to také použili. Tedy po čase, prý kyberbezpečnost, aby sis jako nespustil nějaký herpes či co. :lol:

Kéžby šlo jen o prohlížeč.

Jiří Staněk
Rada Tram-bus.cz
Příspěvky: 47
Registrován: 8.8.2018 21:24:01

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Jiří Staněk » 6.12.2018 18:21:34

IE 11 je fakt idiotský prohlížeč. Jenom projíždíš jakpsatweb.cz a koukáš, co vše nemůžeš použít... :| Microsoft se nakonec rozhodl odpískat i Edge a udělat to na jádru Chromu... Uznávám, že je dnes lepší situace než v roce 2004, ale pořád je nutné i dnes oddělit CSS pro IE a ostatní prohlížeče, pokud je to nutné...
Nakonec jsem to vyřešil přidáním následujícího kódu do stylu, čímž jsem Explorer v podstatě hacknul (reaguje na kód jen on):

Kód: Vybrat vše

/*Pro vymrd*ný Explorer*/
@media screen and (-ms-high-contrast: active), (-ms-high-contrast: none) {
html {font-family: Arial;}
.zadavani input,select {font-family: Arial;}
}

Jiří Staněk
Rada Tram-bus.cz
Příspěvky: 47
Registrován: 8.8.2018 21:24:01

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Jiří Staněk » 7.12.2018 12:46:08

Vypadá to, že je již kalkulátor v pořádku. Testování pak proběhne ještě tajně za provozu. Pokud k tomu nemáte nikdo žádnou připomínku, můžeme kalkulátor zveřejnit. Stránku na tram-busu jsem již aktualizoval.

Ondřej Kališ
Předseda SPVHD
Příspěvky: 390
Registrován: 8.8.2018 22:51:40

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Ondřej Kališ » 7.12.2018 12:49:00

Jiří Staněk píše:
7.12.2018 12:46:08
Vypadá to, že je již kalkulátor v pořádku. Testování pak proběhne ještě tajně za provozu. Pokud k tomu nemáte nikdo žádnou připomínku, můžeme kalkulátor zveřejnit. Stránku na tram-busu jsem již aktualizoval.
Nemáme a děkuji za skvělou práci! :twisted:

PS: Jak moc velké hnidy chceš případně hlásit? :)

Vojtěch Vilímec
Člen SPVHD
Příspěvky: 84
Registrován: 8.8.2018 22:45:54
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Vojtěch Vilímec » 7.12.2018 17:19:41

Jirko, nepiš tam falešné informace. Taková stránka neexistuje! :lol:
Výstřižek.PNG

Ondřej Kališ
Předseda SPVHD
Příspěvky: 390
Registrován: 8.8.2018 22:51:40

Re: Kalkulátor jízdného ČD

Příspěvek od Ondřej Kališ » 7.12.2018 17:47:47

Vojtěch Vilímec píše:
7.12.2018 17:19:41
Jirko, nepiš tam falešné informace. Taková stránka neexistuje! :lol:
Výstřižek.PNG
Proč tam je www. ? To už se dneska nepoužívá, kór u domény 3. řádu. :lol: Pořád tu mluvíte o moderních trendech a pak dáváte do url přežité www., které se používalo někdy v 90. letech. 8-)

Odpovědět